Meer GRIP op je Data? 

De belangrijkste knelpunten in een datawarehouseomgeving.

Herken je deze ETL-knelpunten?

 • Lange doorlooptijden bij het verversen van je datawarehouse;
 • Toename van kosten door stijgende licentiekosten als gevolg van groeiende data silo’s of door de inzet van externe specialisten die nodig zijn om BI-infrastructuur up and running te houden;
 • Risico’s voor datakwaliteit, bijvoorbeeld omdat via rapportagetooling brondata wordt ontsloten waardoor meerdere versies van de waarheid kunnen ontstaan;
 • Dure externe consultants werken aan oplossingen, die aanvankelijk werken. Bij vertrek verdwijnt ook de kennis, bij gebrek aan overdracht worden nieuwe oplossing bedacht en zo ontstaat een complex BI-landschap waar niemand meer grip op heeft;
 • Visuele ETL-tooling genereert complexe en ineffectieve SQL-code. Een foutieve mapping of een verkeerd vinkje.

Zorgeloos Datawarehouse Automation

Grip op Data heeft een ETL-toolkit ontwikkeld waarmee je binnen een handomdraai elk type datawarehouse, datamart of kubus kan bouwen. In Oracle, MSSQL, open source DBMS zoals PostgreSQL, in Azure en nu ook in Snowflake. Met deze ETL-bouwblokken kan een data-engineer of BI-consultant vanaf scratch elk type  datawarehouse bouwen, inclusief historie en datavault 2.0, inclusief de ETL-flow voor de dagelijkse verversing. Metadatadriven met volledige ETL-automation.

Referenties: Schiphol, Achmea en Smildefoods

Bij Schiphol draait de DWH-omgeving al jaren volledig op de GRIP ETL-toolkit en draait probleemloos met meer dan 15 datawarehouses en 30.000 ETL-processen per dag. Volledig geautomatiseerd, waardoor het operationeel beheer van de hele DWH-omgeving kan worden uitgevoerd met slechts 1 FTE.

Smilde Foods heeft met de GRIP ETL-toolkit binnen 2 maanden een datawarehouse omgeving gebouwd rond het ERP-systeem van JD Edwards. Op dit moment loopt een proof of concept om de Oracle omgeving met behulp van GRIP te migreren naar Snowflake. Bekijk de Referentie video’s

Ervaar zelf de kracht GRIP op Data

Kwaliteit

 • De gegenereerde SQL-code is 100% transparant en foutloos;
 • Elke transactie en bewerking tussen bron en doel wordt gelogd, dit vormt de basis voor data lineage van bron tot rapport;
 • De GRIP ETL-routines bestaan uit 100% SQL-code waardoor ze naadloos zijn in te passen in andere ETL-beheer tools.

Eenvoudig beheer en integratie

 • Het dagelijks beheer is volledige geautomatiseerd, elke afwijking in het patroon van de ETL-flow wordt direct gesignaleerd.
 • De GRIP ETL-routines draaien zowel in een eigen GRIP beheeromgeving en kunnen ook worden geïntegreerd in de ETL-tool, die binnen de organisatie in gebruik is, bijvoorbeeld ODI, SSIS of Informatica.

Supersnel van bron tot rapportage

 • Met de GRIP ETL-toolkit modelleer je razendsnel elke vorm van STAGE, Operational Datastore, Datamart of kubus. Een must voor businessmanagers en controllers die moeten kunnen vertrouwen op actuele en betrouwbare data.
 • Organisaties realiseren spectaculaire snelheidswinsten, verversing van het DWH wordt in de meeste gevallen teruggebracht van dagen naar uren.
 • Eenvoudige licentiestructuur, gebaseerd op 1 bedrag per maand, ongeacht aantal Datawarehouses, gebruikers of datavolume.

Referentie video’s

Waarom GRIP op Data?

De GRIP ETL-toolkit is ontwikkeld op basis van 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van DWH en DWH-automation. Deze ervaring is vertaald een aantal krachtige ETL-routines, waarin alle repeterende handelingen zijn geautomatiseerd. Een ETL-ontwikkelaar of data engineer kan heel eenvoudig met een aantal parameters elke BRON toevoegen aan een datawarehouse of kubus.

Do the Proof of concept!

Overtuig jezelf van de kracht van de GRIP ETL-toolkit. Alle onze klanten zijn bereid om een referentiebezoek te faciliteren. Je kan ook zelf GRIP ervaren in je eigen datawarehouse omgeving een een demo aan te vragen. We installeren GRIP gratis voor een maand, en met een kort instructie kun je zelf aan de slag. Een ervaring ETL-ontwikkelaar kan binnen 4 uur met de GRIP ETL-toolkit uit de voeten.

We zijn zo overtuigd van de kracht van de GRIP ETL-toolkit, dat de uitdaging willen aangaan om via een Proof of concept aan te tonen dat we kritische ETL-problemen binnen uw organisatie kunnen oplossen. Vaak binnen 4 weken of 100 uur inspanning.

Vraag vandaag nog een proof of concept aan en ontdekt zelf de meerwaarde van de GRIP ETL-toolkit.

Documentatie en downloadversie van  GRIP

Ben je een ervaren ETL-ontwikkelaar en wil je GRIP zelf uitproberen? Ga dan naar de Documentatie en Download  pagina. Hier vind je de alle GRIP documentatie, uitgewerkte voorbeelden, de meest recente Downloadversie van GRIP inclusief een cursus GRIP Vliegende start!

Contact?